Lite om konst

Man brukar ju säga att skönheten ligger i betraktarens öga, och det är definitivt en sanning när det gäller konst. Egentligen kan man kalla vad som helst för konst, men när jag pratar om konst så menar jag tavlor och skulpturer. Jag älskar att gå på konstutställningar och jag gillar både ny och gammal konst. Jag har till exempel sett Leonardo da Vincis Mona Lisa på Louvren. Det var förstås en rolig upplevelse eftersom Mona Lisa är ett av världens mest berömda konstverk, men när det gäller tycke och smak så är det inte riktigt min typ av konst. Jag förstår inte heller riktigt grejen med hennes leende – måste hon ha en anledning att le? Så mystiskt är det väl inte.

Att ett konstverk är berömt och värdefullt behöver ju inte betyda att det är vackert, och man behöver ju inte tycka att en tavla är fin bara för att den är välgjord. För några år sedan såldes till exempel en Zorntavla i Sverige för 26 miljoner kronor, och den var väldigt vackert målad och så men det är inget jag skulle ha på min vägg. Det är inte min stil helt enkelt. Här kan ni se en bild på den. Jag håller med om att han är otroligt skicklig på att måla vatten och den är så välgjord att den nästan ser ut som ett fotografi, men motivet känns enligt mig ganska tråkigt. Jag vill ha mer karaktär i konsten på mina väggar. Salvador Dali är mer min kopp te för att nämna en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *